ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ερευνες από την ΕΛΑΣ και την Πυροσβεστική για τις Αιτίες της μεγάλης πυρκαγιάς της Πεντέλης.



erevnes fotia

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τους λόγους που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης η οποία επί 20 και πλέον ώρες κατέκαψε μεγάλες εκτάσεις από το Νταού Πεντέλης μέχρι την Ανθούσα.

Μπορεί να γίνεται λόγος για εμπρησμό, όμως οι αρχές οφείλουν να εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο είτε προς την κατεύθυνση αυτή είτε προς την κατεύθυνση της αμέλειας.

Συγκεντρώνουν στοιχεία από κάμερες σπιτιών της περιοχής για να κατανοήσουν εάν υπήρξαν ύποπτες κινήσεις και από ποιους.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ έκανε σαφές ότι στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά - στην περιοχή Νταού Πεντέλης – δεν υπάρχει καμία υποδομή ή εγκατάσταση παροχής ή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και έτσι είναι σίγουρο ότι η έναρξη της πυρκαγιάς δεν οφείλεται σε βλάβη ή βραχυκύκλωμα του δικτύου.

Εν τω μεταξύ από τις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση καθώς έπαψε να υπάρχει ενεργό μέτωπο όμως οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν και όσες μικροεστίες έχουν απομείνει εξαλείφοντας έτσι κάθε κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Οι μικρές αυτές εστίες υπάρχουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι ενώ οι ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Εν τω μεταξύ βέβαια αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιτήρηση αφενός των περιοχών που έχουν υποστεί καταστροφές, αφετέρου αυτών οι οποίες κινδυνεύουν να βρεθούν στο μάτι ενός νέου πύρινου κυκλώνα.

Παράλληλα ξεκίνησε και η καταγραφή των ζημιών αφού γίνεται επισήμως λόγος για περισσότερα από 10 καμένα σπίτια, για άγνωστο, ακόμη, αριθμό καμένων οχημάτων αλλά και ζημιές σε επιχειρήσεις των οποίων οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Πηγή 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια