ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ!


 

H UNESCO είναι διεθνής οργανισμός που ανήκει στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών. Έχει την έδρα της στο Παρίσι και αντικείμενό της είναι η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός οι Επιστήμες και η Επικοινωνία και Πληροφόρηση . Το ακρωνύμιό της άλλωστε είναι επεξηγηματικό: United Nations Educational Scientific and Cultural Organization. Έμβλημά της είναι η πρόσοψη ενός αρχαίου ελληνικού ναού (του Παρθενώνα) όπου τη θέση των δωρικών κιόνων έχουν πάρει τα αρχικά του ονόματός της. Ο συμβολισμός μιλάει από μόνος του και δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.
Η UNESCO ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1945 με κύριο στόχο την παγίωση της ειρήνης μέσω πολιτιστικών δράσεων και εκφράσεων. Είναι κέντρο επικοινωνίας και συνάντησης λαών και πολιτισμών, αλλά είναι επίσης και κέντρο στο οποίο συνομολογούνται ή και τίθενται σε εφαρμογή διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, καταβάλλονται προσπάθειες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης, την περιφρούρηση της παγκόσμιας κληρονομιάς, υλικής και άυλης, την ενίσχυση και διάδοση της εκπαίδευσης, ιδίως σε λιγότερο ευνοημένες ζώνες του πλανήτη, την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας των πολιτιστικών αγαθών κτλ.
Η Γενική Διάσκεψη των χωρών-μελών, στην οποία παρίστανται αρχηγοί κρατών, υπουργοί, οι πρέσβεις – Μόνιμοι Αντιπρόσωποι, αλλά και παρατηρητές, όπως διάφορες διακυβερνητικές οργανώσεις και ΜΚΟ, συνέρχεται ανά διετία (τον Νοέμβριο ) και εκλέγει Το Εκτελεστικό Συμβούλιο, που είναι 58μελές, με 4ετή θητεία και συνεδριάζει δυο φορές το χρόνο. Παρακολουθεί την εφαρμογή του προγράμματος και του προϋπολογισμού που έχει εγκρίνει η Γενική Διάσκεψη.
Η Γραμματεία είναι η διεθνής δημόσια διοίκηση του Οργανισμού, με πέντε τομείς: Εκπαίδευση, Φυσικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες, Πολιτισμός, Επικοινωνία και Πληροφορίες. Επικεφαλής της διοίκησης είναι η Γενική Διευθύντρια (με 4ετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί μόνο μία φορά.
Οι Μόνιμες Εθνικές Αντιπροσωπείες: οι χώρες-μέλη διατηρούν στην UNESCO Μόνιμες Εθνικές Αντιπροσωπείες, οι οποίες συνήθως υπάγονται στα αντίστοιχα Υπουργεία Εξωτερικών. Ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα π.χ., έχουν αντιπροσωπείες που εξαρτώνται από το Υπουργείο Παιδείας. Σε κάθε Μόνιμη Αντιπροσωπεία προΐσταται πρέσβης διαπιστευμένος από τη χώρα του στον Οργανισμό.
Οι Εθνικές Επιτροπές UNESCO: λειτουργούν σε κάθε χώρα-μέλος. Ο δικός τους ρόλος είναι να αποτελούν τους εθνικούς φορείς συνεργασίας με την UNESCO και με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία. Αναλαμβάνουν επίσης συμβουλευτικό ρόλο στις κυβερνήσεις των χωρών τους όπως και πολιτιστικές πρωτοβουλίες σχετικές με την UNESCO στις χώρες τους. Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO (βλ. http://unesco-hellas.org ) εδρεύει στην Αθήνα και λειτουργεί στο πλαίσιο του ΥΠΕΞ με πρόεδρο την κ. Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου- Τζιτζικώστα.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΤΗΣ UNESCO ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ,,,,,


ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:
ΆΡΘΡΟ Ι. ΣΚΟΠΟΊ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
1. Σκοπός του Οργανισμού είναι να συμβάλει στην ειρήνη και την ασφάλεια προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ των εθνών μέσω της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού με σκοπό τον περαιτέρω καθολικό σεβασμό της δικαιοσύνης, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών που επιβεβαιώνονται για τους λαούς του κόσμου, χωρίς διάκριση φυλής, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας , από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
2. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, ο Οργανισμός:
α) συνεργάζονται στις εργασίες για την προώθηση της αμοιβαίας γνώσης και κατανόησης των λαών, με όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και για τον σκοπό αυτό συνιστούν τις διεθνείς συμφωνίες που είναι αναγκαίες για την προώθηση της ελεύθερης ροής ιδεών με λέξη και εικόνα·
β) να δώσει νέα ώθηση στη λαϊκή εκπαίδευση και στην εξάπλωση του πολιτισμού· συνεργαζόμενοι με τα Μέλη, κατόπιν αιτήματός τους, στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων· με την έναρξη συνεργασίας μεταξύ των εθνών για την προώθηση του ιδανικού της ισότητας των εκπαιδευτικών ευκαιριών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η φυλή, το φύλο ή οποιεσδήποτε διακρίσεις, οικονομικές ή κοινωνικές, προτείνοντας εκπαιδευτικές μεθόδους κατάλληλες για την προετοιμασία των παιδιών του κόσμου για τις ευθύνες της ελευθερίας·
γ) διατήρηση, αύξηση και διάχυση γνώσεων· με τη διασφάλιση της διατήρησης και της προστασίας της παγκόσμιας κληρονομιάς βιβλίων, έργων τέχνης και μνημείων ιστορίας και επιστήμης και με τη σύσταση στα ενδιαφερόμενα έθνη των αναγκαίων διεθνών συμβάσεων· ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μεταξύ των εθνών σε όλους τους κλάδους πνευματικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς ανταλλαγής προσώπων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης και του πολιτισμού και της ανταλλαγής δημοσιεύσεων, αντικειμένων καλλιτεχνικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος και άλλου υλικού πληροφόρησης· με την έναρξη μεθόδων διεθνούς συνεργασίας που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους πολίτες όλων των χωρών πρόσβαση στο έντυπο και δημοσιευμένο υλικό που παράγεται από οποιαδήποτε από αυτές.
3. Με σκοπό τη διατήρηση της ανεξαρτησίας, της ακεραιότητας και της γόνιμης πολυμορφίας των πολιτισμών και των εκπαιδευτικών συστημάτων των κρατών μελών του οργανισμού αυτού, ο Οργανισμός απαγορεύεται να παρεμβαίνει σε θέματα που εμπίπτουν ουσιαστικά στην εθνική δικαιοδοσία τους.
Άρθρο II. Ιδιότητα μέλους
1. Η ιδιότητα του μέλους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών φέρει μαζί του το δικαίωμα συμμετοχής στον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ VII. ΕΘΝΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΗΣ
1. Κάθε κράτος μέλος προβαίνει στις ειδικές προϋποθέσεις που προβλέπονται για τη σύνδεση των κύριων φορέων του που ενδιαφέρονται για εκπαιδευτικά, επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα με τις εργασίες του οργανισμού, κατά προτίμηση με τη σύσταση εθνικής επιτροπής, σε γενικές γραμμές αντιπροσωπευτικής της κυβέρνησης και των οργανισμών αυτών.
2. Οι εθνικές επιτροπές ή οι εθνικοί οργανισμοί συνεργασίας, εφόσον υπάρχουν, ενεργούν με συμβουλευτική ιδιότητα στις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους στη Γενική Διάσκεψη και στις κυβερνήσεις τους σε θέματα που αφορούν τον Οργανισμό και λειτουργούν ως οργανισμοί σύνδεσης σε όλα τα θέματα που την ενδιαφέρουν.
3. Ο οργανισμός μπορεί, κατόπιν αιτήσεως κράτους μέλους, να μεταβιβάζει, είτε προσωρινά είτε μόνιμα, σε μέλος της γραμματείας του να υπηρετεί στην εθνική επιτροπή του εν λόγω κράτους, προκειμένου να συνδράμει στην ανάπτυξη των εργασιών του.


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ????
ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ???
ΠΟΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ????
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΤΛ?????
ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ??????
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΘΑ ΠΩ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΧΙΑΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ, ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ..
ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΡΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΟΗΕ ΟΥΝΕΣΚΟ, ΕΥΡΩΠΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ) ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ... ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ..
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια